Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere

    • SESIUNEA 1/2014

      Asociaţia GAL POARTA TRANSILVANIEI anunţă lansarea, în perioada 08.04.2014 – 19.05.2014, a primei sesiuni de cereri de proiecte pentru Sub-măsura: Măsura

      41.123 “Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere”

      1. Data lansării apelului de selecţie: 08.04.2014

      2. Data limită de depunere a proiectelor: 19.05.2014, orele 12:00

      3. Locul şi intervalul orar în care se pot depune proiectele: Depunerea proiectelor se va face la sediul Asociaţia GAL POARTA TRANSILVANIEI, din loc. Negreni, nr. 63, Comuna Negreni, jud. Cluj, de luni până vineri în intervalul orar 08.30 – 14.30.

      4. Fondul disponibil pentru Sub-măsura 41.123 este de 30.000 euro pentru acest apel de selecţie.

      5. Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru acest proiect este de 30.000 euro.

      6. Tipul beneficiarilor eligibili 41.121: Micro-întreprinderile si Întreprinderi Mici si Mijlocii, Alte întreprinderi, Cooperative agricole, Intreprinderi familiale/Intreprinderi individuale, Grupuri de producători.

      Pentru mai multe detalii, vă invităm să consultați documentul de mai jos:

      Apel de selectie M 41.123 S1 (2014)

    • SESIUNEA 3/2013

      Asociaţia GAL POARTA TRANSILVANIEI anunţă lansarea, în perioada 23.12.2013 – 23.01.2014, a celei de-a treia sesiuni de cereri de proiecte pentru Sub-măsura: Măsura

      41.123 “Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere”

      1. Data lansării apelului de selecţie: 23.12.2013

      2. Data limită de depunere a proiectelor: 23.01.2014, orele 14:30

      3. Locul şi intervalul orar în care se pot depune proiectele: Depunerea proiectelor se va face la sediul Asociaţia GAL POARTA TRANSILVANIEI, din loc. Negreni, nr. 63, Comuna Negreni, jud. Cluj, de luni până vineri în intervalul orar 08.30 – 14.30.

      4. Fondul disponibil pentru Sub-măsura 41.123 este de 30.000 euro pentru acest apel de selecţie.

      5. Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru acest proiect este de 15.000 euro.

      6. Tipul beneficiarilor eligibili 41.121: Micro-întreprinderile si Întreprinderi Mici si Mijlocii, Alte întreprinderi, Cooperative agricole, Intreprinderi familiale/Intreprinderi individuale, Grupuri de producători.

      Pentru mai multe detalii, vă invităm să consultați documentul de mai jos:

      Apel de selectie M 41.123 S3

    • SESIUNEA 2/2013

      Asociaţia GAL POARTA TRANSILVANIEI anunţă lansarea, în perioada 28.10.2013 – 29.11.2013, a celei de-a doua sesiuni de cereri de proiecte pentru Sub-măsura: Măsura

      41.123 “Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere”

      1. Data lansării apelului de selecţie: 28.10.2013
      2. Data limită de depunere a proiectelor: 29.11.2013, orele 14:30
      3. Locul şi intervalul orar în care se pot depune proiectele: Depunerea proiectelor se va face la sediul Asociaţia GAL POARTA TRANSILVANIEI, din loc. Negreni, nr. 63, Comuna Negreni, jud. Cluj, de luni până vineri în intervalul orar 08.30 – 14.30.
      4. Fondul disponibil pentru Sub-măsura 41.123 este de 30.000 euro pentru acest apel de selecţie.

      5. Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru acest proiect este de 15.000 euro.

      6. Tipul beneficiarilor eligibili 41.123: Micro-întreprinderile si Întreprinderi Mici si Mijlocii, Alte întreprinderi, Cooperative agricole, Intreprinderi familiale/Intreprinderi individuale, Grupuri de producători.

      Pentru mai multe detalii, va invitam sa consultanti documentul de mai jos:

      Apel de selectie M41.123-S2-13

    • SESIUNEA 1/2013

      Asociaţia GAL POARTA TRANSILVANIEI anunţă lansarea, în perioada 17.06.2013 – 19.07.2013, a primei sesiuni de cereri de proiecte pentru Sub-măsura 41.123  “Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere”

      1. Data lansării apelului de selecţie: 17.06.2013
      2. Data limită de depunere a proiectelor: 19.07.2013, orele 16:30
      3. Locul şi intervalul orar în care se pot depune proiectele: Depunerea proiectelor se va face la sediul Asociaţia GAL POARTA TRANSILVANIEI, din loc. Negreni, nr. 63, Comuna Negreni, jud. Cluj, de luni până vineri în intervalul orar 08.30 – 16.30.
      4. Fondul disponibil pentru Sub-măsura 41.121 sunt de 250.000 euro pentru acest apel de selecţie.
      - Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect este de 53.571 euro
      - Suma maximă a unui proiect poate fi 107.142 euro

      Pentru mai multe detalii, va invitam sa consultanti documentul de mai jos:

      APEL DE SELECTIE SM41.123

  • GHIDUL_SOLICITANTULUI_M123_V9_ianuarie_2013

  • I. Unitățile care implementează standardul privind prelucrarea laptelui crud, în conformitate cu Anexa la Decizia 2011/898/UE
    Aceste criterii de selecție sunt numai pentru alocarea financiară prevăzută pentru implementarea standardelor europene în vigoare privind prelucrarea laptelui crud

    Nr. crt. Criterii de selecţie

    Punctaj

    CNS1. Unităţi care au programe de restructurare până în 2013, cuprinse în anexa avizată de DG Sanco, pentru îndeplinirea conformităţii cu standardele comunitare, conform Decizia 2011/898/UE de modificare a Deciziei 2009/852/CE privind măsurile tranzitorii în temeiul Regulamentelor (CE) nr. 852/2004 și (CE) nr. 853/2004 ale Parlamentului European și ale Consiliului în ceea ce privește prelucrarea laptelui crud care nu respectă cerințele în anumite unități de prelucrare a laptelui din România și cerințele structurale aplicabile acestor unități. Pentru a se acorda punctaj la acest criteriu de selecţie, solicitantul trebuie să se regăsească în Anexa Deciziei 2011/898/UE şi trebuie să facă dovada că are un program de restructurare avizat de ANSVSA, iar investiţia propusă face parte din acest program. Anexa Deciziei 2011/898/UE este publicată şi în Ghidul Solicitantului. Se punctează pentru toate unitățile din Anexa Deciziei 2011/898/UE.

    5

    CNS2. Microîntreprinderi care se adaptează la standardele comunitare nou introduse

    N/A

    CNS3. Unităţi din sectoarele prioritare în ordinea de priorităţi prezentată mai jos:

    N/A

    (i) lapte şi produse lactate; carne, produse din carne şi ouă;

    N/A

    (ii) cereale;

    N/A

    (iii) legume, fructe şi cartofi;

    N/A

    (iv) seminţe oleaginoase;

    N/A

    (v) miere de albine;

    N/A

    (vi) vin

    N/A

    Pentru proiectele care prevăd investiţii în energie regenerabilă se acordă punctaj suplimentar. Materia prima folosită pentru obținerea energiei regenerabile (biomasa) trebuie să provină din unitatea proprie iar energie obținută inclusiv din alte surse regenerabile (solară, eoliană, termală și alte surse de acelasi tip), să fie folosită exclusiv în unitate. Punctajul se acordă proporţional cu ponderea acestor investiţii, în valoarea totală eligibilă a proiectului. Criteriul de selectie nr. 3 poate primi maxim 10 puncte. De exemplu: ‐cheltuielile aferente producerii energiei regenerabile in valoare de 25.000 Euro. ‐valoarea totala eligibila a proiectului de 500.000 Euro. 25.000/500.000×10=0,5 Total punctaj pentru acest criteriu de selecție: 0.5 puncte

    N/A

     

    CNS 4. IMMuri din zone unde există materie primă disponibilă şi nu există capacităţi de procesare

    N/A

    CNS 5. Forme asociative constituite/Membri ai unei Organizaţii Interprofesionale pentru Produsele Agroalimentare (OIPA) recunoscută, cu minim 6 luni înainte de lansarea sesiunii pentru care aplică, conform legislaţiei în vigoare;1. Solicitanţii sunt constituiți ca forme asociative:‐cooperative agricole de procesare a produselor agricole – conform Legii nr. 566/2004 cu modificările şi completările ulterioare;‐societăţi cooperative de valorificare – conform Legii nr. 1/2005 cu modificările şi completările ulterioare;‐asociaţii familiale/ intreprindere familială, conform OUG nr. 44/2008 cu modificările şi completările ulterioare;‐grupuri de producători recunoscute în conformitate cu Ordonanţa nr. 37/2005, cu modificările şi completările ulterioare.Solicitantul trebuie să demonstreze în studiul de fezabilitate/memoriul justificativ ca investitia deservește majoritatea membrilor formei asociative (jumătate plus unul din membri) și se regăsește în una din activitățile menționate în statulul acestora 2. Solicitanții sunt membri ai unei Organizaţii Interprofesionale pentru Produsele Agroalimentare (OIPA) Solicitantul poate fi membru al unei organizații profesionale (asociații) din componența unei OIPA. Activitatea propusă prin proiect trebuie să se regăsească în una din activitățile OIPA (respectiv, criteriile de reprezentativitate: producție, procesare, depozitare si comercializare din Registrul OIPA‐MADR). Daca solicitantul este membru al unei organizații profesionale (asociații) din componența unei OIPA, activitatea asociatiei (comuna cu activitatea propusa prin investitie) trebuie sa se regaseasca in activitatea OIPA. Solicitantul trebuie să demonstreze în studiul de fezabilitate/memoriul justificativ modalitatea prin care OIPA sprijină activitatea de procesare a solicitantului.

    N/A

    CNS6. Să nu mai fi beneficiat de alt sprijin SAPARD/ FEADR pentru acelaşi tip de activitate (cod CAEN)

    N/A

    CNS7. IMMuri care sunt atât producătoare de materie primă cât şi procesatoare

    N/A

    CNS8. IMMuri care procesează produse tradiţionale

    N/A

    CNS9. Să colecteze şi/ sau să proceseze produse ecologice

    N/A

    CNS10. Microîntreprinderi:

     

    -pentru sacrificare şi procesare carne

    NA

    -pentru colectare şi procesare lapte.

    NA

    CLS1. Proiecte ale căror beneficiari sunt reprezentate de tineri (persoane până în 40 de ani)

    5

    CLS2. Proiecte ale căror beneficiari sunt reprezentate de fermieri de semi-subzistenţă

    3

    CLS3. Proiecte ale căror beneficiari sunt membrii unei forme asociative recunoscute conform legislaţiei în vigoare1. Solicitanţii sunt constituiți ca forme asociative:‐cooperative agricole de procesare a produselor agricole – conform Legii nr. 566/2004 cu modificările şi completările ulterioare;‐societăţi cooperative de valorificare – conform Legii nr. 1/2005 cu modificările şi completările ulterioare;‐asociaţii familiale/ intreprindere familială, conform OUG nr. 44/2008 cu modificările şi completările ulterioare;‐grupuri de producători recunoscute în conformitate cu Ordonanţa nr. 37/2005, cu modificările şi completările ulterioare.Solicitantul trebuie să demonstreze în studiul de fezabilitate/memoriul justificativ ca investitia deservește majoritatea membrilor formei asociative (jumătate plus unul din membri) și se regăsește în una din activitățile menționate în statulul acestora 2. Solicitanții sunt membri ai unei Organizaţii Interprofesionale pentru Produsele Agroalimentare (OIPA) Solicitantul poate fi membru al unei organizații profesionale (asociații) din componența unei OIPA. Activitatea propusă prin proiect trebuie să se regăsească în una din activitățile OIPA (respectiv, criteriile de reprezentativitate: producție, procesare, depozitare si comercializare din Registrul OIPA‐MADR). Daca solicitantul este membru al unei organizații profesionale (asociații) din componența unei OIPA, activitatea asociatiei (comuna cu activitatea propusa prin investitie) trebuie sa se regaseasca in activitatea OIPA. Solicitantul trebuie să demonstreze în studiul de fezabilitate/memoriul justificativ modalitatea prin care OIPA sprijină activitatea de procesare a solicitantului.

    5

    CLS4. Proiecte care includ acţiuni de protecţie a mediului

    10

    CLS5. Beneficiari micro-întreprinderi/ IMM care se adaptează la standardele comunitare nou introduce

    Pentru a se acorda punctaj la acest criteriu de selecţie, solicitantul trebuie să se regăsească în Anexa Deciziei 2011/898/UE şi trebuie să facă dovada că are un program de restructurare avizat de ANSVSA, iar investiţia propusă face parte din acest program. Anexa Deciziei 2011/898/UE este publicată şi în Ghidul Solicitantului. Se punctează numai Micro‐întreprinderile din Anexa Deciziei 2011/898/UE, numai pentru urmatoarele doua standarde, in conformitate cu Anexa la fisa masurii: „Descrierea standardelor comunitare în vigoare”, prezentată şi în Ghidul Solicitantului. -Standarde generale pentru igiena produselor alimentare (Regulamentul nr. 852/2004/CE) cu perioada de gratie 31.12.2013; -Standarde specifice de igiena pentru alimentele de origine animala (Regulamentul nr.882/2004/CE) cu perioada de gratie 31.12.2013; În Anexă sunt prezentate regulamentele comunitare şi actele normative care le transpun pe acestea şi sunt indicate investiţiile care sunt necesare pentru adaptarea la standarde. Aceste investiţii vor fi descrise în Studiul de fezabilitate/Memoriul justificativ în capitolul privind “Adaptarea la standarde”, iar cheltuielile necesare vor fi evidenţiate în bugetul indicativ. De asemenea, solicitantul trebuie să demonstreze ca Notificarea ANSVSA/DSVSA este eliberata pentru realizarea proiectului, va mentiona că va respecta standardele şi că implementarea proiectului va fi realizată pănă la expirarea perioadei de gratie. Implementarea standardelo trebuie să se încadreze în perioada de grație mentionată în Anexa din fișa măsurii 123, dar plata se poate efectua și ulterior.  

     

    8

    CLS6. Microîntreprinderi/ IMM-uri din zone unde există materie primă disponibilă şi nu există capacităţi de procesare

    5

    CLS 7. Să nu mai fi beneficiat de alt sprijin SAPARD/ FEADR pentru acelaşi tip de activitate (cod CAEN)

    10

    CLS 8. IMMuri care sunt atât producătoare de materie primă cât şi procesatoare Solicitanţii trebuie să demonstreze prin Studiul de fezabilitate/Memoriul justificativ că deţin exploataţii agricole şi procesează sau colectează și/sau depozitează materie primă atât din producţia proprie cât şi achizitionată. Solicitantul trebuie să demonstreze că deține exploatație agricolă, și trebuie să îndeplinească, următoarele condiții: -cel puțin 10 %, dar nu mai mult de 50 % din materia primă procesată și/sau depozitată să provină din producția proprie. Pentru proiectele care procesează materie primă din producţia proprie punctajul se acordă proporţional cu ponderea acesteia din total materie primă procesată și/sau depozitată. Pentru proiectele în care se procesează și/sau depozitează sub 10% sau peste 50% materie primă din producție proprie, nu se acordă punctaj pentru acest criteriu de selecție. Solicitantul care va procesa 50% materie primă din producție proprie, va beneficia de punctajul maxim de 9 puncte. Pentru solicitantul care procesează între 10 și 50% materie primă din producția proprie, punctajul se va acorda proporțional. Exemplu de calcul: Materie primă procesată din producție proprie =50.000 hl/an Total materie primă necesară procesării=500.000 hl/an Dacă solicitantul ar procesa 50% materie primă din producție proprie ar obține 9 puncte.Punctajul se va calcula astfel: 250.000………….950.000…………….x x=50.000×9/250.000=1,8 puncte

    Max 9

    CLS 9. Beneficiari micro-întreprinderi/ IMM-uri care procesează produse tradiţionale Solicitanţii trebuie să demonstreze prin Studiul de fezabilitate/Memoriul justificativ că procesează sau îşi propun să proceseze unul sau mai multe produse tradiţionale atestate conform legislaţiei în vigoare. Solicitantul trebuie să proceseze unul sau mai multe produse tradiționale. Pentru proiectele care procesează produse tradiţionale atestate punctajul se acordă proporţional cu ponderea acestora din producţia totală realizată. Solicitantul va primi un numar de puncte (din totalul punctelor acordate acestui criteriu de selectie, respectiv 6) proportional cu ponderea produselor tradiționale din total producție realizate, daca NU, va primi 0 puncte. De exemplu: Produse traditionale 25.000 kg/an Productie totala realizata=500.000 kg/an 25.000/500.000×6=0.30 puncte pentru acest criteriu de selectie.

    Max 6

    CLS 10. Beneficiari micro-întreprinderi/ IMM-uri care colectează şi/sau procesează produse ecologice Solicitanţii trebuie să demonstreze prin Studiul de fezabilitate/ Memoriul justificativ că vor colecta şi procesa produse ecologice atestate conform legislaţiei în vigoare. Solicitantul nu poate obţine produse ecologice dacă nu procesează materie primă ecologică. Pentru proiectele care colectează şi/ sau procesează produse ecologice punctajul se acordă proporţional cu ponderea acestora din producţia totală realizată. Solicitantul va primi un numar de puncte (din totalul punctelor acordate acestui criteriu de selectie, respectiv 8) proporţional cu ponderea produselor ecologice din total producţie realizată, dacă NU, va primi 0 puncte. De exemplu: Produse ecologice 25.000 kg/an.Productie totala realizata=500.000 kg/an 25.000/500.000×8=0.4 puncte pentru acest criteriu de selectie.

    Max 8

    CLS 11. Beneficiari micro-întreprinderi/ IMM-uri care procesează produse lemnoase şi care promovează tehnologii de protecţia mediului

    10

    CLS 12. Proiecte inovative

    16

      TOTAL

    100

    Punctaj minim realiza sub care niciun proiect nu va fi finanţat: 20 puncte

     

    II. Unitățile care nu implementează standardul privind prelucrarea laptelui crud, în conformitate cu Anexa la Decizia 2011/898/UE[1]



    [1] Se aplică pentru acei solicitanți care nu se regăsesc pe anexa la Decizia 2011/898/UE

    Nr. crt.

    Criterii de selecţie

    Punctaj

    CNS1.

    Unităţi care au programe de restructurare până în 2013[1], cuprinse în anexa avizată de DG Sanco, pentru îndeplinirea conformităţii cu standardele comunitare.

    N/A

    CNS 2.

    Microîntreprinderi care se adaptează la standardele comunitare nou introduse[2]

    N/A

    Unităţi din sectoarele prioritare în ordinea de priorităţi prezentată mai jos:

    Max. 36

    (i) lapte şi produse lactate; carne, produse din carne şi ouă;

    30

    (ii) cereale;

    30

    (iii) legume, fructe şi cartofi;

    30

    (iv) seminţe oleaginoase;

    23

    (v) miere de albine;

    28

    (vi) vin

    25

    CNS3.

    Pentru proiectele care prevăd investiţii în energie regenerabilă se acordă punctaj suplimentar. Materia primă folosită pentru obținerea energiei regenerabile (biomasa) trebuie să provină din unitatea proprie iar energie obținută inclusiv din alte surse regenerabile (solară, eoliană, termală și alte surse de același tip), să fie folosită exclusiv în unitate. Punctajul se acordă proporţional cu ponderea acestor investiţii, în valoarea totală eligibilă a proiectului Criteriul de selecție nr. 3 cumulat pentru cele două componente (sectoare prioritare şi energie regenerabilă) poate primi maxim 36 de puncte. De exemplu:‐cheltuielile aferente producerii energiei regenerabile in valoare de 25.000 Euro.‐valoarea totala eligibila a proiectului de 500.000 Euro. 25.000/500.000×6=0.3Total punctaj pentru acest criteriu de selectie: 30 (pentru legume, de ex.) + 0.3 = 30,3

    Max. 6

    CNS4.

    IMMuri din zone unde există materie primă disponibilă şi nu există capacităţi de procesare

    N/A

    CNS5.

    Forme asociative constituite/Membri ai unei Organizaţii Interprofesionale pentru Produsele Agroalimentare (OIPA) recunoscută, cu minim 6 luni înainte de lansarea sesiunii pentru care aplică, conform legislaţiei în vigoare1. Solicitanţii sunt constituiți ca forme asociative:‐cooperative agricole de procesare a produselor agricole – conform Legii nr. 566/2004 cu modificările şi completările ulterioare;‐societăţi cooperative de valorificare – conform Legii nr. 1/2005 cu modificările şi completările ulterioare;‐asociaţii familiale/ intreprindere familială, conform OUG nr. 44/2008 cu modificările şi completările ulterioare;‐grupuri de producători recunoscute în conformitate cu Ordonanţa nr. 37/2005, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepția celor din domeniul legume și fructe care beneficiază de sprijin prin Organizarea Comună de Piață (Pilonul I).Solicitantul trebuie să demonstreze în studiul de fezabilitate/memoriul justificativ ca investitia deservește majoritatea membrilor formei asociative (jumătate plus unul din membri) și se regăsește în una din activitățile menționate în statulul acestora. 2.Solicitanții sunt membri ai unei Organizaţii Interprofesionale pentru Produsele Agroalimentare (OIPA) Solicitantul poate fi membru al unei organizații profesionale (asociații) din componența unei OIPA. Activitatea propusă prin proiect trebuie să se regăsească în una din activitățile OIPA (respectiv, criteriile de reprezentativitate: producție, procesare, depozitare și comercializare din Registrul OIPA‐MADR). Dacă solicitantul este membru al unei organizații profesionale (asociații) din componența unei OIPA, activitatea asociației (comuna cu activitatea propusă prin investiție) trebuie să se regăseasca în activitatea OIPA. Solicitantul trebuie să demonstreze în studiul de fezabilitate/memoriul justificativ modalitatea prin care OIPA sprijină activitatea de procesare a solicitantului.

    2

    CNS6.

    Să nu mai fi beneficiat de alt sprijin SAPARD/ FEADR pentru acelaşi tip de activitate (cod CAEN)

    N/A

    CNS7.

    IMMuri care sunt atât producătoare de materie primă cât şi procesatoare

    N/A

    CNS8.

    IMMuri care procesează produse tradiţionale

    N/A

    CNS9.

    Să colecteze şi/sau să proceseze produse ecologice

    N/A

    CNS10.

    Microîntreprinderi[3]

    2

    -pentru sacrificare şi procesare carne

    1

    -pentru colectare şi procesare lapte

    2

    CLS1.

    Proiecte ale căror beneficiari sunt reprezentate de tineri (persoane până în 40 de ani)

    5

    CLS2.

    Proiecte ale căror beneficiari sunt reprezentate de fermieri de semi-subzistenţă

    3

    CLS3.

    Proiecte ale căror beneficiari sunt membrii unei forme asociative recunoscute conform legislaţiei în vigoare

    3

    CLS4.

    Proiecte care includ acţiuni de protecţie a mediului

    10

    CLS5.

    Beneficiari micro-întreprinderi/ IMM care se adaptează la standardele comunitare nou introduse

    N/A

    CLS6.

    Microîntreprinderi/ IMM-uri din zone unde există materie primă disponibilă şi nu există capacităţi de procesare

    N/A

    CLS7.

    Beneficiari care nu au mai beneficiat de alt sprijin SAPARD/FEADR pentru acelaşi tip de activitate;

    5

    CLS8.

    Beneficiari micro-întreprinderi/ IMM-uri care sunt atât producătoare de materie primă cât şi procesatoareSolicitanţii trebuie să demonstreze prin Studiul de fezabilitate/Memoriul justificativ că deţin exploataţii agricole şi procesează sau colectează/ depozitează materie primă atât din producţia proprie cât şi achizitionată. IMM‐ul trebuie să aibă cod CAEN principal pentru depozitare/procesare și în secundar ca producator de materie primă. Pentru a primi punctaj la acest criteriu, solicitantul (IMM‐ul) trebuie să demonstreze că în cadrul societății detin părți sociale/ acțiuni cel puțin 10 producători de materie primă din domeniul proiectului și dacă: a) cel puțin 30 %, dar nu mai mult de 50 % din materia primă procesată și/sau depozitată să provină din producția proprie a IMM‐ului si a celor minim 10 producatori care detin parti sociale/ actiuni (diferența trebuie să fie achiziționată de la terți) – cu excepția sectorului vin cu indicație geografică; Solicitantul este obligat sa proceseze/depoziteze atât producția proprie cât și producția provenită de la producătorii care dețin părți sociale sau acțiuni înIMM (minim 10) (doc. 19.5).b) pentru sectorul vin cu indicație geografică, materia primă achiziționată de la terți poate fi cuprinsă între 5 % și 15 % (diferența trebuie să fie din producție proprie si a celor minim 10 producatori care detin parti sociale/ actiuni).În cazul punctului a) pentru proiectele în care se procesează și/sau depozitează sub 30% sau peste 50% materie primă din producție proprie a IMM‐ului si a celor minim 10 producatori care detin parti sociale/ actiuni, nu se acordă punctaj pentru acest criteriu de selecție.În cazul punctului b) pentru proiectele în care se procesează și/sau depozitează sub 5% sau peste 15% materie primă achiziționată de la terți, nu se acordă punctaj pentru acest criteriu de selecție.În cazul a) solicitantul care va procesa și/sau depozita 50% materie primă din producție proprie a IMMului si a celor minim 10 producatori care detin parti sociale/ actiuni, va beneficia de punctajul maxim de 10 puncte. Pentru solicitantul care procesează între 30 și 50% materie primă din producția proprie a IMMului si a celor minim 10 producatori care detin parti sociale/ actiuni, punctajul se va acorda proporțional. În cazul b) pentru proiectele care procesează struguri materie primă cu indicație geografică din producţia proprie produsa de IMM‐ul solicitant si a celor minim 10 producatori care detin parti sociale/ actiuni, punctajul se acordă proporţional cu ponderea acesteia din total materie primă procesată.Solicitantul este obligat sa proceseze/depoziteze atât producția proprie cât și producția provenită de la producătorii care dețin părți sociale sau acțiuni în IMM (minim 10) (doc. 19.5).Prevederile punctului b se aplică și pentru procesarea strugurilor materie primă destinați obținerii de vin cu denumire de origine controlată. Exemple de calcul: Cazul a)

    Materie primă procesată și/sau depozitată din producție proprie a IMMului si a celor minim 10 producatori care detin parti sociale/ actiuni =150.000 t/an

    Total materie primă necesară procesării=500.000 t/an

    Se verifică dacă ponderea materiei prime deţinute se încadrează între 30% și 50% materie primă din producția proprie a IMMului si a celor minim 10 producatori care detin parti sociale/ actiuni.

    150.0000/500.000×100=30%

    Dacă solicitantul ar procesa 50% materie primă din producție proprie a IMMului si a celor minim 10 producatori care detin parti sociale/ actiuni ar obține 10 puncte.

    50%………………………….10 puncte

    30%…………………………….X

    x=30%x10/50%= 6 puncte

    Punctajul se va calcula astfel:

    250.000…………….10

    150.000…………….x

    x=150.000×10/250.000=6 puncte

    Cazul b)

    Materie primă (struguri) din producție proprie a IMMului si a celor minim 10 producatori care detin parti sociale/ actiuni =450.000 t/an

    Total materie primă necesară procesării=500.000 t/an

    Se verifică dacă ponderea materiei prime din producție proprie a IMMului si a celor minim 10 producatori care detin parti sociale/ actiuni se încadrează între 85% și 95% .

    Punctajul se va calcula astfel:

    450.000/500.000×10=9 puncte acordate pentru acest criteriu de selecție.

    Max 10

    CLS9.

    Beneficiari micro-întreprinderi/ IMM-uri care procesează produse tradiţionaleSolicitanţii trebuie să demonstreze prin Studiul de fezabilitate/Memoriul justificativ că procesează sau îşi propun să proceseze unul sau mai multe produse tradiţionale atestate conform legislaţiei în vigoare. Solicitantul trebuie să proceseze unul sau mai multe produse tradiționale. Pentru proiectele care procesează produse tradiţionale atestate punctajul se acordă proporţional cu ponderea acestora din producţia totală realizată. Solicitantul va primi un număr de puncte (din totalul punctelor acordate acestui criteriu de selecție, respectiv 3) proporțional cu ponderea produselor tradiționale din total producție realizată, daca NU, va primi 0 puncte. De exemplu: ‐produse tradiționale 25.000 Kg/an. ‐producție totală realizată= 500.000 Kg/an. 25.000/500.000×3=0,15 puncte pentru acest criteriu de selecție.

    Max 3

    CLS10.

    Beneficiari micro-întreprinderi/ IMM-uri care colectează şi/sau procesează produse ecologiceSolicitanţii trebuie să demonstreze prin Studiul de fezabilitate/ Memoriul justificativ că vor colecta şi procesa produse ecologice atestate conform legislaţiei în vigoare. Solicitantul nu poate obţine produse ecologice dacă nu procesează materie primă ecologică. Pentru proiectele care colectează şi/sau procesează produse ecologice punctajul se acordă proporţional cu ponderea acestora din producţia totală realizată. Solicitantul va primi un numar de puncte (din totalul punctelor acordate acestui criteriu de selectie, respectiv 5) proporţional cu ponderea produselor ecologice din total producţie realizată, dacă NU, va primi 0 puncte. De exemplu: ‐produse ecologice 25.000 Kg/an. ‐producție totală realizată= 500.000 Kg/an. 25.000/500.000×5=0,25 puncte pentru acest criteriu de selecție

    Max 5

    CLS11.

    Beneficiari micro-întreprinderi / IMM-uri care procesează produse lemnoase şi care promovează tehnologii de protecţia mediului

    6

    CLS12.

    Proiecte inovative

    10

     

    TOTAL

    100

    Punctaj minim realiza sub care niciun proiect nu va fi finanţat: 30 puncte


    [1] Nu se aplică

    [2] Nu se aplică

    [3] Acest criteriu de selecție este punctat la criteriul de selectie nr. 2

  • Anexa_1_-_CEREREA_DE_FINANTARE_M123_V6.7

    Anexa_2_-_STUDIUL_de_FEZABILITATE_-_Anexa_B

    Anexa_2_-_STUDIUL_de_FEZABILITATE_-_Anexa_C

    Anexa_2_-_STUDIUL_de_FEZABILITATE_noiembrie_2012

    Anexa_3_-_MEMORIUL_JUSTIFICATIV_-_Anexa_B

    Anexa_3_-_MEMORIUL_JUSTIFICATIV_-_Anexa_C

    Anexa_3_-_MEMORIUL_JUSTIFICATIV_-_noiembrie_2012

    Anexa_4_-_CONTRACTUL_DE_FINANTARE_si_ANEXELE_specifice_pentru_Masura_123_mai_2013

    Anexa_5_-_FORMULARE_de_PLATA_-_versiunea_14

    Anexa_6_-_FIŞA_MĂSURII_123

    Anexa_7_-_Lista_actelor_normative_utile_-_iunie_2012

    Anexa_8_-_ANEXA_I_la_Tratatul_de_instituire_al_Comisiei_Europene

    Anexa_9_-_Declaratie_privind_firmele_in_dificultate

    Anexa_10_-_DECLARATIE_pe_propria_raspundere_PRIVIND_COFINANTAREA

    Anexa_11_-_Declaratie_pe_propria_raspundere_privind_procesarea__depozitarea_materiei_prime

    Decizia_2011_898_UE_si_Lista_unitatilor_de_procesare_lapte

    CLARIFICARI_la_ANEXA_I_a_Tratatului_de_instituire_al_Comisiei_Europene

    Declaratie_privind_ajutoarele_de_stat

    Declaratie_privind_incadrarea_intreprinderilor_in_categoria_microintreprinderilor

    Model_de_Adresa_de_instiintare

    Pasii_de_accesare_a_Fondului_de_Garantare_a_Creditului_Rural