De ce un Festival “Poarta Transilvaniei”?

Un eveniment remarcabil care are loc pe teritoriul GAL Poarta Transilvaniei, în localitatea Negreni, județul Cluj, unde Grupul de Acţiune Locală își are sediul, este târgul de la Fechetău. Cu o tradiție de peste 200 de ani, este cel mai important târg sătesc din bazinul Carpatic și din sud-estul Europei. Pe durata târgului (o săptămână), la acest eveniment, se înregistrează un număr de peste 70.000 de participanți, atât din țară, cât și din străinătate.

Inspiraţi de acest model, din acest an, Poarta Transilvaniei organizează şi un Festival care poartă chiar numele Grupului. Evenimentul anual se vrea nu doar un suport pentru creşterea notorietăţii, vizibilităţii şi încrederii în Grupul de Acţiune Locală, dar şi un liant în generarea unor reţele de solidarităţi locale, inclusiv a producătorilor locali, şi în mobilizarea culturală locală.

Pentru că noi credem că dezvoltarea economică trebuie să meargă mână în mână cu o reverberaţie culturală, şi că progresul comunităţilor locale trebuie să aibă la temelie o solidaritate cultural-identitară. Festivalul îşi propune să contribuie în ambele direcţii.

AfisFestivalPT2